joi, 4 noiembrie 2010

Pate de ficat de pui (de casa)











Pate de ficat (de casa)


E cel mai bun pate pe care l-am mancat ! De acum nu voi mai cumpara porcariile care se vand sub denumirea de pate (cu 15% ficat...restul.. sorici slanina si alte rahaturi..bleah!)

Ingrediente

  • 600 gr de ficat de pui;
  • 2 cepe mari;
  • 6 catei de usturoie ;
  • un pahar de vin;
  • condimente ( piper, sare, nuscoara, cimbru)
  • 2 linguri smantana;
  • 150 gr unt

Mod de preparare

Se dau intr-un clocot ficateii. Se taie ceapa marunt si usturoiul si se pun la calit alaturi de ficateii scursi pentru catvea minute pana se aureste ceapa usor. Se adauga paharul de vin si condimentele si se mai lasa inca vreo 10 minute, pana scade sosul format. Apoi totul se mixeaza impreuna cu untul si smantana, iar pasta obinuta se lasa sa se raceasca si se consuma intr-o saptamana maxim de preferat (se tine la frigider intr-un borcan inchis ermetic).

E delicios!

Va recomand acest pate in detrimentul celui cumparat!



Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu