marți, 22 iunie 2010

Nebunie cu visine





Gustul dulce acrisor al acestei nebunii te va face sa iti mai doresti o portie..si inca..si inca una..si inca una:)

Ingrediente

  • visine: 500-600 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar: 150gr
  • ulei:150ml
  • oua: 6 buc
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 100ml
  • 1lg coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede) Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca aparatul profesional de facut paine )

Acum sunt 2 variante:

1. Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt. Deasupra se pun visinele curatate in prealabil si scurse.

2. Se aseaza mai intai visinele in tava unsa pe hartia de copt si abia apoi deasupra aluatul . cand se va scoate din cuptor, o intoarceti invers si visinele vor fi deaspura , f frumos. Mie una asa imi place sa fac aceasta prajitura.

Se introduce la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Se tine 10 minute la 220 de grade. Si ultimele 10 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt si se taie cubulete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu