miercuri, 30 iunie 2010

Fasole verde cu sos de usturoi si smantana






Fasolea verde este foarte bogata în fibre vegetale care împiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Fasolea verde este cunoscuta si sub denumirea de „ mâncator de zahar". Cresterile frecvente de insulina faciliteaza depunerea glucidelor sub forma de trigliceride; evitând acest proces, fasolea verde combate obezitatea, fapt care o recomanda, fireste, într-o cura de slabire. Vitamina B1, continuta de catre fasolea verde, are un rol important in stimularea si in mentinerea functiilor cognitive ale creierului, in special a memoriei. Fasolea verde este printre cele mai bogate alimente in vitamina K si, in plus, prezinta avantajul ca poate fi consumata in mari cantitati. Or, vitamina K joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii sistemului osos. Consumul de fasole verde aduce in organism o cantitate importanta de fibre alimentare, adica de substante nedigerabile, care joaca un rol de matura, curatand tubul digestiv, prevenind constipatia.

Ingrediente

-500gr fasole verde;
-4catei de usturoi;
-sare;
-2linguri de smantana;

Mod de preparare

Se curata tecile de fasole verde (taindu-le varfurile de la ambele capete). Se pune separat pe foc la fiert , o oala cu apa. Cand apa incepe sa dea in clocot, se adauga tecile si se fierb la foc mic, cateva minute, pana acestea devin moi daca le intepati cu furculita (se gusta, daca nu sunt crude, atunci sunt gata:)).

Separat se face sosul de usturoi cu smantana. Se freaca usturoiul curata si tocat fin cu smantana pana se obtine o pasta. Se adauga sare dupa gust. Se servesc simple cu acest sos de usturoi sau ca si garnitura alaturi de o friptura la gratar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu