Stelute cu ciocolata
Gogosele steluta cu ciocolata.
Ingrediente
- drojdie: jumatate de cub
- zahar: 5 linguri cu varf;
- lapte: 350 ml;
- 3 oua;
- esente :zahar vanilat, vanilie,
- faina: 700 gr (cat cuprinde pana iese un aluat nelipicios);
- coaja rasa de la o lamaie
- ulei pt prajit : 400 ml
- pentru decor: ciocolata topita
Mod de preparare
Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se adauga si albusurile si esentele de vanilie. Se framanta frumos si se adauga si 2 linguri de ulei. Se lasa la dospit pentru minim jumatate de ora, pana creste si isi dubleaza volumul.
Se taie apoi cate o bucata de aluat care se intinde cu faina si se fac formele cu steluta (sau ce forma doriti, la alegere). Se prajesc pana devin aurii pe ambele parti apoi se scot pe servetele pt surplusul de ulei.
Se topeste orice tip de ciocolata la microunde, impreuna (optional) cu 2 linguri de lapte si se baga cate o steluta in ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu