luni, 8 noiembrie 2010

Cheesecake cu zmeura
















Cheesecake cu zmeura

Este primul meu cheescake si este cel mai delicios desert: f cremos si f usor de facut! L-am dus cadou la tara..si i-am indulcit pe toti.

Ingrediente

  • mascarpone: 2 cutii de 250 de gr;
  • frisca lichida: 1 cutie de 200ml;
  • biscuiti Petit beurre: 2 pachete de 125gr;
  • smantana: 3linguri;
  • unt: un pachet de 200 gr
  • zahar: 10 linguri;
  • ciocolata alba: 8 patratele;
  • zmeura (congelata) 400 gr

Mod de preparare

- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o forma de tort detasabila. Se da la cuptor sa se rumeneasca 10-15minute (180-200 de grade). Se scoate si se lasa sa se raceasca in forma de tort(nu se scoate din aceasta).

- Se decongeleaza zmeura. Mascarponele si frisca lichida trebuiesc tinute la frigider inainte de pregatit (minim 3 ore).

- se bate frisca lichida, la final se adauga si intaritorul de frisca.

- in alt vas se bate mascarponele cu zaharul ramas (de preferat farin).

- se amesteca apoi frisca cu mascarponele si se adauga si lingurile de smantana;

- Se pastreaza jumatate de zmeura (cele intregi) pt decor si jumatate se adauga in crema obtinuta dar usor fara a sfarma foarte tare fructele si fara a uniformiza culoarea (e mai frumos un cheesecake cu portiuni si dungute roze decat unul roz pe de-a intregul).

- Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti;

- se uniformizeaza si se pune zemura ramasa intreaga ca si decor.

- se rade ciocolata alba (fulgi) deasupra sau la alegere se poate topi si face diverse dungute cu ciocolata alba desarupa la zmeura.

- se da la rece pentru cateva ore.

- se scoate apoi inelul detasabil de tort (daca nu merge din prima nu va speritati, bateti un pic partile acestuia pana se desprinde de crema)

E un delicios cremos! Dulce acrisor de la minunata zmeura!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu