miercuri, 20 martie 2013

Prajitura inteligenta

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 litru lapte dulce
  • esenta vanilie
  • 200 gr zahar 
  • 1 pachet unt
  • 10 linguri faina
  • optional: o ciocolata dark pt glazura la final

 Mod de preparare

    Punem la foc mic o cratita cu laptele si zaharul pana devin usor caldute (calai). Topim untul.
    Separam ouale, albusurile le batem spuma si galbenusurile cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte si amestecam usor cu un tel.
    Adaugam si albusurile spuma, putin cate putin si amestecam putin. Punem treptat, cele 10 linguri de faina.
    Ungem o tava cu putin unt (sau tapetam cu hartie de copt), turnam compozitia si o dam la cuptor la foc mediu priemel 10 minute, apoi foc mic urmatoarele 20de min aprox. pana vedem ca se umfla si se colorwaza usor in auriu deasupra( fara sa deschidem usa cuptorului !!) pana trece testul scobitorii.
    Lasam prajituta sa se raceasca in tava, de preferat peste noapte.
    O portionam si o pudram cu zahar pudra. 
















    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu