miercuri, 20 martie 2013

Briose cu ciocolata si topping de frisca albastra  pt Ivan:)

 

Pt ca Ivan a facut 4 luni, i-am pregatit niste cupcakes delicioaseeee cu ciocolata si frisca ..albastra!!

Ingrediente

  • 200 gr unt;
  • 200 gr ciocolata amaruie minim 50%cacao;
  • 3 linguri cacao dark (min 20%)
  • 200 gr zahar brun;
  • 3 oua
  • 130 gr faina;
  • o mana de stafide
  • esenta migdale si rom
  • 1/4 pliculet de praf de copt
  • 200 ml smantana dulce pt frisca
  • 2 stropi de colorant albastru

Mod de preparare 

Se topeste 100 gr ciocolata (un minut la microunde). Se bate cu mixerul f bine zaharul brun cu ouale. Se combina apoi cu untul moale lasat la temperatura camerei in praalabil si se mai bate nitel si apoi se adauga mixul de ciocolata topita si lingurile de cacao neagra; la final se adauga faina cu sfertul de pliculet de praf de copt. Se mai mixeaza cateva secunde si se adauga stafidele si restul de 100 de grame de ciocolata taiata cubulete. Se da la cuptorul preincalzit la 210 de grade pt 7-10 minute si inca 10 minute la 180 degrade. Se face testul scobitorii. Dupa 20 min ar trebui sa fie super gata. Sa nu va insele faptul ca scobitoarea dupa 15-20 min poate iesi cu ciocolata pe ea, poate fi ciocolata si nu blatul necopt.. blatul e ff copt.. dar bucatelele de ciocolata sunt numai bune asa topite in interior.
Se face la final o glazura din frisca albastra..










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu