joi, 12 ianuarie 2012















Tort caramel Snikers

Ingrediente

Pt blat:
  • biscuiti petit beurre 140 gr;
  • unt - 100 gr;
  • o manuta de migdale/alune sfarmate
Pt umplutura:
  • crema branza mascarpone: 500 gr;
  • vanile/esenta: 1;
  • zahar farin: 6 linguri (sau dupa gustul fiecaruia)
  • frisca lichida din smantana: 200 ml;
  • ciocolata dark: 2 buc (200gr)
  • lapte: cateva linguri pt diluat ciocolata
  • pt sosul caramel: 200 gr zahar brun, 180 ml smantaa pt frisca lichida nebatuta, 70 de gr unt; 1 esenta rom si/sau vanilie
Pt decor:
  • pt decor : mana de alune/migdale sfarmate

Mod de preparare

  • Preparam blatul din biscuitii sfarmati, alunele si 100 de grame unt topit la microunde . Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant.( *se auresc usor marginile formei, asa ne dam seama ca e gata ) si il scoatem si il lasam la racit.

Batem frisca lichida pana devine tare (cu un plic de intaritor daca e necesar).Batem crema de branza cu zaharul pana acesta se topeste si adaugam zaharul vanilat si frisca batuta. Topim ciocolata impreuna cu cateva linguri de lapte. Se pune o parte crema de branza, apoi o parte ciocolata topita, apoi iar o parte acest amestec, apoi iar ciocolata la final, peste blatul de biscuiti racit si se da la frigider pana se intareste nitel.

Se pregateste sosul caramel:

intr-o tigaie (de teflon), se pune la topit untul cu zaharul brun..si se amesteca continuu..cand incepe sa se lichefieze se adauga si smantana pt frisca..se amesteca contnuu si se lasa sa fiarba cc 3,4 minute. Se scoate si se transfera intr-un vas si se lasa la racit...acesta intre timp se va mai ingrosa. .apoi racit sosul se foloseste sau se pastreaza la borcan bine inchis.

Tortul nostru se scoate dupa cateva ore si se toarna sosul caramel si deasupra alunele sfarmate.

Este extrem de bun!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu