joi, 12 ianuarie 2012

Cheesecake "Bounty"







Cheesecake "Bounty"

Pt pasionatii de cocos: cu dedicatie!! Pozele sunt extrem de naspa..ca am dus tortul la tara la bunicamea si nu am prea putut sa ii fac poze acolo..insa revin data viitoare cu alta reteta si cu poze mai bune,pt ca am de gand sa il refac!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente

Pt blat:
  • biscuiti petit beurre 140 gr;
  • unt - 100 gr;
Pt umplutura:
  • crema branza: 500 gr;
  • zahar vanilat: 1 plic;
  • zahar farin: 6 linguri;
  • cocos fulgi : 75 gr;
  • frisca lichida: 200 ml;
  • ciocolata dark: 2 buc (200gr)
  • lapte: cateva linguri pt diluat ciocolata
Pt decor:
  • pt decor eu am flosit pt prima data o nuca de cocos: am razuit-o proaspat

Mod de preparare

  • Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde . Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant. *se auresc usor marginile formei, asa ne dam seama ca e gata ) si il scoatem si il laam la racit.

Batem frisca lichida pana devine tare (cu un plic de intaritor daca e necesar).Batem crema de branza cu zaharul pana acesta se topeste si adaugam zaharul vanilat si frisca batuta. La final incorporam si fulgii de cocos. Topim ciocolata impreuna cu cateva linguri de lapte. Se pune o parte crema de branza, apoi o parte ciocolata topita, apoi iar o parte acest amestec, apoi iar ciocolata la final, peste blatul de biscuiti racit si se da la frigider pana se intareste nitel. Se scoate dupa cateva ore si se orneaza cu fulgi de cocos proaspeti razuiti de la o nuca de cocos.

Este extrem de bun pt cei ce iubesc nuca de cocos.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu