marți, 11 ianuarie 2011

Saratele











Saratele


.numai bune de rontait

Ingrediente

  • 2 oua;
  • 200 gr unt;
  • 2 linguri untura (osanza) optional;
  • 1 lingura bors;
  • 1 esenta vanilie(optional);
  • o farama de drojdie;
  • mac/chimen/susan/in, alte seminte..;
  • faina (cat cuprinde) pana iese un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini;
  • 50ml lapte sau apa minerala;
  • 350gr branza telemea;
  • 3 linguri smantana sau 1 iaurt mic;

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele. Daca telemeaua e sarata, coca nu mai necesita sare, daca nu, se pune sare dupa gustul fiecaruia (unii mananca mai sarate, altii nu). Se framanta pana iese un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut 30-45 de minute. Se bat 2 oua separat pentru uns saratelele. Se intinde coca de 2 mm si se taie in diverse forme, bete, covrigei,etc, care se ung cu oul batut si se presara cu un amestestecul de seminte ales (mac, chimen, susan sau in). Se introduc la cuptor pana devin aurii (20min la 230de grade) Cu cateva minute inainte de a le scoate, se presara si cascaval ras, dupa gust si se mai lasa inca 3-5 minute.
PS: eu le-am pus la copt in tava pe hartie de copt presarata cu faina, pentru a nu se lipi.
Merg excelent cu bere:D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu