marți, 11 ianuarie 2011

Amandina

















Amandina


Ingrediente

Blat (mai subtire imi place):

  • 200gr faina;
  • 150ml ulei;
  • 150 ml apa minerala;
  • 200 gr zahar;
  • 3 linguri cacao;
  • 4 oua
  • 3 linguri dulceata de visine;
  • 1 praf de copt;
  • 1 esenta rom;

Crema:

  • 300 grame unt;
  • 3 linguri cacao;
  • 1 esenta rom;
  • 2 oua
  • 200 gr. zahar;

Sirop:

  • 1 plic ciocolata calda;

Decor:

  • 100ml frisca (de decor);
  • 50 gr ciocolata;
  • 20 gr unt;
  • 5 linguri lapte;

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale, se bat albusurile cu zaharul si separat galbenusuriule cu uleiul, apa minerala, cacaua si esentele. Se combina cele 2 amestecuri si de adauga faina. Optional se adauga si dulceata de visine. Se da la cuptor si se lasa pana se coace baltul(20min la 230grade preincins).

Crema

Se freaca untul la temperatura camerei, iar la bain marin se amesteca ouale cu zaharul pana se formeaza o crema vascoasa. Se amesteca apoi cu cacaua si se mixeaza la final dupa ce se ia de pe bain marin si se raceste, se amesteca bine cu untul si esenta de rom. Se unge blatul cu aceasta crema si se da la rece.

Sirop&Glazura&Decor

Se insiropeaza blatul cu o ceasca de cicolata "calda" cu rom. Se glazureaza cu amestecul de ciocolata lapte si unt topit la microunde. Se decoreaza cu frisca batuta cu cacao. Se serveste rece dupa ce se intareste nitel crema.

Tipsuri

  • Pentru un blat mai pufos si mai mare(mai gros) , adaugati mai multa faina si mai multe oua. Mie nu imi place mult blat, de asta am ales sa fie mai subtire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu