vineri, 17 iunie 2011

Souffle de ciocolata delicios






Ingrediente

  • ciocolata amaruie : 150 de grame;
  • zahar brun: 30 de grame;
  • 4 albusuri;
  • 2 galbenusuri;
  • un: pt uns formele

Mod de preparare

Se bat spuma albusurile cu zaharul. Se topeste ciocolata. Se amesteca toate ingredientele. Se ung formele de souffle ( am folosit ceramica ramekin) cu unt . Se umplu (3 sferturi) cu mixul obtinut si se dau la cuptor la 150 de grade pt 25-30 de minute, depinde de cuptor. (vasele puse intr-o tava pana la jumatate umpluta cu apa). Acestea se vor umfla nitel si vor arata ca o spuma usoara. Nu deschideti usa cuptorului pt ca se lasa instant (oricum se lasa dupa..dar mai greu)

Le-am servit fierbinti alaturi de cateva capsuni taiate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu