Chec lamaios
Ingrediente
- 8 oua;
- 150 gr zahar brun;
- 8 linguri de faina;
- 1 zahar vanilat;
- coaja rasa de la o lamaie;
- sucul de la 2 lamai;
- unt pt uns forma : 50 grame
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se bat galbenusurile cu coaja rasa si sucul de lamaie. Se unge o forma de chec cu unt din belsug. Se pudreaza cu faina. Se amesteca apoi in albus, toate galbenusurile apoi cu o paleta de lemn se incorporeaza si lingurile de faina.
Se da la cuptorul preincalzit pt 25 minute cu testul scobitorii ( 215 grade)
Deasupra am turnat o glazura facuta din zahar pudra si sucul de la o lamaie amestecat bine.. faza e ca l-am turnat cand inca era cald si nu se mai vede glazura: aceasta trebuia sa se vada alba: icing..dar desi se simtea gustul, daca viitoare o sa fac sa se si vada;)
Iese dulce acrisor, foarte pufos si cu o aroma de lamaie incontestabila!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu