Tarta cu mere verzi acrisoare
Am fost la tara la bunici si erau asa multe mere verzi, dulci acrisoare, parca ma asteptau sa le pun pe o bucatica de tarta:DIngrediente
- mere verzi ( 0,5kg
- 7 oua (doar eram la tara..aveam de unde;));
- faina: 200 gr;
- ulei: 150 ml;
- zahar: 200 gr;
- esenta de rom si lamaie;
- un vf de sare;
- 1 praf de copt;
- 7 oua (doar eram la tara..aveam de unde;));
- faina: 200 gr;
- ulei: 150 ml;
- zahar: 200 gr;
- esenta de rom si lamaie;
- un vf de sare;
- 1 praf de copt;
Mod de preparare
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma impreuna zu zaharul. Bunica avea mixerul ars, asadar am facut scurta la mana cu telul traditional:)) dar au iesit spuma!. Se freaca galbenusurile cu uleiul, sarea si esentele. Se taie feliute merele. Eu le-am caramelizat putin intr-o tigaie , cu foarte putin zahar, ca sa se inmoaie. Apoi se combina cele 2 amestecuri si se adauga faina si praful de copt. Se aseaza in tava si se orneaza cu merele racite nitel. Se da la cuptorul preincalzit si se lasa la foc mai mare primele minute, dupa care se da focul mai incet si se asteapta bunatatea.
A iesit magnifica! Dulce-acrisoara!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu