Briose cu ciocolata si stafide
Am zis sa imi incerc noile tavite de briose.Ingrediente
- oua 6;
- faina: dupa ochi;
- ulei: 250ml;
- zahar: 150 gr
- esenta rom;
- cacao neagra: cateva linguri;
- stafide;
- ciocolata;
- bicarbonat de sodiu: un vf de cutit
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se freaca apoi galbenusurile crema cu uleiul si esenta. Apoi se combina cele 2 amestecuri si se adauga faina cat pt un aluat lipicios si moale moale, cam o cana si ceva) . Se adauga bicarbonatul stins cu lamaie si un praf de sare. Se mai adauga la final cacaua si stafidele dar si bucatele de ciocolata amaruie. Se toarna in formele de briosa (de hartie) in tava, cu ajutorul a 2 linguri. Deasupra se presara ciocolata rasa si se dau la cuptorul preincalzit (230grade) pt 20 de minute.(10 minute foc iute si ultimele 10 minute la 190 de grade).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu