Supa de rosii crema
Ca tot e sezonul rosiilor proaspete de gradina, mi-am zis sa mai fac aceasta supita mult adorata la mine acasa..fiind f hranitoare si f racoritoare in acelasi timp, daca se consuma chiar si rece.Ingrediente
> rosii: 1,5kg; > morcov: 1: > telina: 1/2; > ceapa: 1; > ardei gras: 1; > o manuta de orez; > patrunjel verde: >condimente;
Mod de preparare
Rosiile se decojesc inainte. (ori dupa ce le-ati tinut in apa fierbinte 5 minute fiecare, ori ff bine coapte si atunci coaja se ia direct, fara oparire in prealabil). Se pun la fiert absolut toate legumele. Dupa ce au fiert jumatate din timp de s-au inmuiat, se baga blenderul direct in oala (like je :D) apoi se adauga orezul (am pus d-ala prefiert) si am mai lasat-o un sfert de ora la fiert. Se condimenteaza (sare, piper, busuioc uscat si oregano). Se serveste cu patrunjel tocat verde simpla, cu smantana sau cu cascaval ras, depinde de gusturi... e un deliciu vara!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu