marți, 21 iunie 2011

Prajitura cu bezea si capsuni
















Prajitura cu bezea si capsuni


Ingrediente

  • capsuni: 600 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar:150 gr
  • ulei:150ml
  • 6 oua;
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 50 ml
  • 1lg coaja rasa de la o lamaie
  • Pt bezea: albus de ou: de la 4 oua

Mod de preparare

Se separa ouale pt prajitura si se bat albusurile bine cu zaharul peste ele (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu lamaie, amestecand usor.

Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Deasupra se pun capsunile intregi daca sunt de marime medie si jumatati daca sunt prea mari. Se introduce la cuptorul preincalzit la 220 de grade. Se tine 5 minute la 220 de grade. Si 15 minute la 210 grade. Ultimele 5 minue cand dupa testul scobiotorii prajiotura este gata: se scoate si se ortneaza cu albusurile batute spuma cu putin zahar ca la bezea si se mai baga la cuptor pt 5 minute la 150 de grade cat sa se faca bezeaua de deasupra, Se scoate si se lasa sa se raceasca , abia apoi se taie mai bine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu