Ingrediente
- o cana de apa (250ml)
- o jumatate de cana de ulei (125ml)
- o jumatate de cana 'gradata'de faina (125gr)
- 3 oua
- 2plicuri de budinca de vanilie
- zahar brun pt budinca: 5 linguri
- lapte: 500ml
- unt: un cubulet
- ciocolata neagra: 50 gr (jumatate de tableta)
Mod de preparare
Se amesteca apa cu uleiul si un vf de sare si se pun intr-o oala pe foc. Cand incepe sa dea in clocot apa, se ia de pe foc si se adauga imediat toata cana de faina dintr-o data, amestecand apoi cu un tel, foarte energic pana devine un aluat moale si lipicios {ca o mamaliguta zicea cineva pe aici:) }. Se lasa aluatul la racit. Dupa ce s-a racit complet, se adauga ouale in aluat, dar unul cate unul (nu se adauga al 2 lea ou pana nu e incorporat foarte bine primul).
Cu spritul sau cu o punga (ca in cazul meu, ca nici acum nu am ajuns sa imi cumpar si eu un amarat de sprit;)), se pun in tava pe o hartie de copt, bastonase din aluat. Se dau la cuptorul preincalzit (240 de grade-electric) 10-15 minute la foc iute si inca 10 minute la foc mic, pana devin aurii.
Aceste coji formate se scot din cuptor, se lasa la racit, se taie in jumatate si se umplu cu budinca racita, facuta din 500 de ml de lapte, zaharul si pliculetele de budinca (instructiuni: pe pachetul de budinca, care nu stie..desi e prea putin probabil:P.
Unele eu le-am umplut pe deasupra budincii si cu frisca la tub, insa dupa gusturi... Apoi se pudreaza cu zahar si se stropesc frumos cu ciocolata neagra topita (se pun patratele de ciocolata impeuna cu 2 linguri de lapte si cubuletul de unt la cuptorul cu microunde 2 minute. Se omogenizeaza cu o lingurita si se toarna imediat cat e fierbinte ciocolata, deasupra eleclerelor. Se va intari imediat aproape.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu