sâmbătă, 16 iulie 2011

Tort cheesecake cu zmeura
















Tort cheesecake cu zmeura


Tort cheesecake cu zmeura, racoros, de vara

Ingrediente

  • 2 cutii mascarpone: 500gr;
  • zahar pudra: 200 gr;
  • biscuiti petit beurre: 120 grame;
  • unt: 70 grame;
  • zmeura;
  • 1 cutie frisca lichida (smantana dulce 30%) 250ml;

Mod de preparare

Se face un blat crocant din biscuitii dati prin robot si untul topit. Se pune in interiorul formei de tort apasand. Se bag la cuptor 10 minute.

Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra si apoi si cu frisca batuta inainte.

Se pun un strat de crema peste blatul racit, apoi un strat subtire de zmeura, se adauga restul de crema, se niveleaza apoi se adauga zmeurele ramase.

Se da la rece minim 5 ore (de preferat o noapte).

Este incredibil de racoroasa!


2 comentarii:

  1. Doamne cum arata! Imi ploua-n gura intr-un hal...ce mi-ai facut tu mie, draga mea...Sa salivez io in ultimul hal, asa de la inceput de sapt.! :D
    Io, biscuitii nu-i pun la cuptor, ii bag doar la frigider, tot 10 min. Am exact aceeasi reteta (desi, parca io nu fol. frisca, folosesc smantana), doar ca nu am facut niciodata tort, m-am rezumat doar la cheescake-ul obisnuit. Ma duc sa-mi cumpar zmeura, de la taraba sa fac si eu. :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. baby nici io nu folosesc frisca standard vegetala ci smantana dulce (pt frisca):)e mai sanatoasa

    RăspundețiȘtergere