duminică, 15 mai 2011

Cheesecake cu frisca si crema de capsuni












Cheesecake cu frisca si crema de capsuni

Ingrediente

  • biscuiti petit beurre 140 gr;
  • unt - 100 gr;
  • crema branza: 500 gr;
  • zahar vanilat: 1 plic;
  • zahar brun: 6 linguri;
  • capsuni: 500 gr;
  • frisca lichida: 250 ml;
  • gelatina granule - 1 plic

Mod de preparare

Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde . Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant

Batem frisca lichida pana devine tare (cu un plic de intaritor daca e necesar). Facem un piure de capsune. Am taiat cubulete capsunile si le-am pasat cu blenderul. Pregatim geltina dupa instructiunile de pe pachet. Batem crema de branza cu zaharul pana se topeste si adaugam zaharul vanilat si piureul de capsuni cu gelatina inmuiata. Se pune acest amestec peste blatul de biscuiti racit si se da la frigider pana se intareste nitel. Se scoate dupa cateva ore si se orneaza cu frisca batuta si cu capsuni.. apoi iar se da la rece

Este light! fara prea mult zahar! super bun!





2 comentarii:

  1. Crema branza se cumpara?

    RăspundețiȘtergere
  2. da crema de branza se cumpara si se gaseste in magazine sub denumirea de mascarpone, sau ricotta, sau celebra marca Philadelphia e tot crema de brnaza numai ca e sarata, celelalte nu-s sarate si-s folosite si la deserturi.

    RăspundețiȘtergere