sâmbătă, 26 martie 2011

Pachetele de primavara chinezesti











Pachetele de primavara (chinezesti)

Pachetele de primavara chinezesti

Ingrediente

  • 1 morcov,
  • 1/2telina,
  • 2 fire ceapa verde,
  • 5 frunze salata sau varza chinezeasca,
  • 1 ardei gras,
  • 5 ciuperci shiitake (sau daca nu, sunt bune si champignons),
  • o mana de fidea (paste) de orez fiarta,
  • muguri de fasole mung;
  • bambus (la conserva)
  • ulei de masline, de susan (optional),
  • sos de soia,
  • optional : ghimbir ras,
  • 1 pachet de foi de placinta,
  • 1 albus de ou.

Mod de preparare

Se taie legumele fidelute, pe lung. Se calesc toate intr-o tigaie cu ulei de masline si soia. Se condimenteaza cu sare si piper. La final de tot se adauga si fideaua de orez fiarta inainte. Se bate albusul de ou separat pentru uns marginile foii. Se pregateste cate o foaie de placinta (chinezii folosesc foi de orez dar se rup foarte tare asa ca romanii nu au dexteritatea lor, iar cele de placinta, din comert sunt excelente inlocuitoare), se pune in coltul foii cate o gramajoara de amestec de legume. Marginile foii se ung cu albus de ou ca sa se lipeasca si sa nu se desprinda la prajit si se ruleaza frumos sub forma unui pachet. Se pune la prajit in ulei incins pana se rumeneste pe ambele parti (2 minute). Se scoate pe servetel si se serveste cald sau rece alaturi de un sos dulce sau picant de rosii.

Sunt exceptionale! Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu