joi, 30 septembrie 2010

Cremes cu zmeura







Ingrediente

  • 1 cutie de crema cremsnit;
  • 2 foi blat de cremsnit;
  • oua :2 buc;
  • zahar brun: 5 linguri;
  • lapte: 1 l;
  • frisca: 1 plic
  • coaja rasa de lamaie;
  • esenta vanilie;
  • fructe: zmeura

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul.

Se adauga esentele si coaja de lamaie.

Separat se mixeaza laptele rece (750ml) cu praful de crema cremsnit cumparat pana se intareste.

Se combina cele 2 amestecuri si rezulta crema de cremsnit.

Se face o frisca pufoasa (pentru decor). Eu am cumparat 1 pliculet praf si l-am amestecat cu laptele (150ml) pana s-a legat si s-a facut pufoasa.

Se pune prima foaia de cremes si se adauga toata crema cremsnit. Penru un plus de savoare se adauga si zmeura inainte sa punem alta foaie deasupra. Cea- de a 2 foaie nu se adauga intreaga deasupra cremei, ci se farmiteaza si se pune farmitata. Deasupra acesteia se orneaza frumos cu frisca si apoi cu zmeura.

Se da la rece pentru minim 10-12 ore (scrie la carte).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu