vineri, 9 iulie 2010

Prajitura DUET de FRUCTE










Prajitura DUET de FRUCTE

In DUET-ul meu, vor dansa in cuptor visinele impreuna cu caisele.

Ingrediente

  • visine: 500 grame;
  • caise: 4 bucati;
  • faina: 150gr
  • zahar brun: 125 gr
  • ulei:1o0ml
  • oua: 4 buc
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 50ml
  • 1/2 lg coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede) .Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca la miscarile aparatului profesional de facut paine ). Se desfac visinele de samburi si se lasa la scurs. Se taie bucatele caisele. SSe unge o tava unsa si se pune si hartie de copt. Se aseaza mai intai visinele, apoi se adauga peste visine, aluatul, apoi se presara bucatelele de caise la final. Se introduce la cuptorul preincalzit la 280 de grade. Se tine 10 minute la 240 de grade. Si ultimele 10-15 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intoarce invers din tava si indeparteaza hartia de cop. Visinele astefl vor fi primele, iar caisele vor ramane la fund. Se poate pastra si invers. Mie una imi place mai mult sa vad visinele deasupra. De aici si denumirea de Prajitura DUET de fructe.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu