joi, 13 septembrie 2012

BISCUITI CU OVAZ











BISCUITI CU OVAZ

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 150 g fulgi de ovaz (germinati)
  • 2 oua
  • esenta vanilie
  • scortisoara (dupa plac-un praf)
  • 2 linguri faina
  • fructe uscate: stafide,merisoare, caise taiate, curmale, smochine,prune..de toate ori la alegere)
  • alune/migdale taiate (optional)
  • ciocolata extradark (de preferat peste 70% cacao) taiata cubulete mici (marimea: genul fulgilor de chocapick)
  • 5 g praf de copt
  • 50 g nuca de cocos (fulgi mari)

Mod de preparare:

Se topeste untul la microunde. Se amesteca cu zaharul bine. Se adauga ouale si se amesteca . apoi se pune faina, fulgii de ovaz si praful de copt. La final de tot se pun si toate ingredientele de genul fructelor uscate/ciocolata/cocosul, etc..Se amesteca usor toate ingredientele, se formeaza bilute cat o nuca cu mana umeda si se aplatizeaza in tava tapetata cu hartie de copt sub forma de cookies-uri.


Se baga la cuptorul preincalzit bine: 20 de min la 180 de grade..pana se rumenesc usor pe margini. Va uitati la ele dupa primele 10-15 minute, sa nu se arda.

ps: la cuptor cresc, deci puneti-le la distanta una de alta. Se scot si se iau din tava cu o paleta si se pun la racit. In maxim 15 minute cand se racesc , se intaresc si se fragesesc. Se pastreaza intr-o cutie ermetica cateva zile bune!

Sunt exceptionali biscuitii... sanatosi si gustosi!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu