vineri, 31 mai 2013

Tort de capsune cu vanilie: de 1 iunie La multi ani comoara mea!

Tort de capsune cu vanilie

de ziua copilului: La multi ani comoara mea!

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 10 linguri de zahăr (eu am folosit zahar brun)
  • 1 linguriţă de vanilie/rom/orice esenta
  • 6 lg de făină
  • 125 grame unt moale
  • budinca vanilie (facuta homemade sau cumparata, indiferent.
  • 125 grame unt moale
  •  200 ml smantana dulce pt frisca
  • o esenta de  vanilie
  • 300gr capsune
  • o spuma de capsune dr Oetker (nu dati cu rosii...o aveam in casa cumparata de mult si am zis ca deh: hai sa o folosesc).

 Mod de preparare

Se face blatul de tort normal: Se separata 6 oua. Se bat albusurile spuma, se adauga rand pe rand cate o lingura de zahar( in total 6); apoi rand pe rand cate un galbenus si la final faina cernuta si un praf de sare.Faina se incorporea cu o paleta, nu cu mixerul! Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o forma de tort cu unt si se adauga blatul , se scutura de cateva ori blatul ca sa iasa  bulele de aer ridicant tava si dandu-i drumul pe masa de la distanta de 5-10cm de 3-4 ori. apoi se baga la copt fara sa deschidem cuptorul pt 20-25 de minute.
Se face o budinca din 500 ml de lapte, de vanilie.  Se lasa la racit. Apoi se bate bine cu untul spume. Apoi se face o frisca separat din smantana dulce si se amesteca si asta la crema. Separat se face spuma de capsune din 180de grame lapte si praful instant. Se taie blatul de tort in 2, se insiropeaza (l-am insiropat cu compot de caise eu) se umple cu crema, se adauga si spuma de capsune deasura si se orneaza dupa plac cu multe capsune.















Tarta ganache de ciocolata "Mozart"

I-am zis Mozart pt ca deasupra i-am ras nitel martipan..si la asta m-a dus cu gandul cand am gustat-o..la bomboanele alea mozart cu martipan:))

A iesi ff buna, in sf aluaul de tarta mi-a iesit si mie..nu mai e tare ca piatra, e ff ok, sfarmicios si asa cum trebuie, am gasit reteta perfecta;

Ingrediente

  • 100 gr unt;
  • 300 gr ciocolata amaruie minim cu 50%cacao;
  • 3 linguri gr zahar brun;
  • 1 galbenus de ou
  • 160 gr faina;
  • 200 ml smantana lichida dulce (pt frisca)
  • esenta migdale si rom
  • martipan

Mod de preparare reteta Negresa cu migdale

Amestecam gălbenușurile cu zahărul și untul făcut cubulețe(la temperatura camerei) apoi încorporam făina. Obținem un aluat moale, ușor de întins direct în tava (unsă cu unt). Înțepam aluatul cu o furculiță, să nu se umfle la copt. Acoperiml cu hârtie de copt, să nu se rumenească prea repede (fixați foaia cu două furculițe sau cu o mână de boabe de fasole). Coacem 20-25 de minute la 180 de grade Celsius. Lăsam aluatul să se răcească în tavă.
Mărunțim 300 de grame de ciocolată neagră, punem într-o cratiță cu fund gros împreună cu 200 de mililitri de smântână dulce grasă si esente de care doriti (eu am pus de migdale ca sa fiu in ton cu martipanul)  Punem cratița pe foc mic și amestecam până se topește ciocolata. În trei-patru minute, obținem un sos gros care, pe măsură ce se răcește, continuă să se îngroașe, transformându-se într-o cremă. Deasupra ornam cu ce vrem... Umplem tarta cu cremă și o punem în frigider pentru minim 4 ore. Dar dupa ce s-a racit nitel (am bagat-o la congelator 5minute) am ras martipan, dar idei sunt nenumarate: felii de capsune, zmeura, menta,etc... Dupa alea cateva ore de tinut la frigider, o tăiem cu un cuțit cu lama udă.











duminică, 26 mai 2013

Am jurat

Am jurat

Ți-am jurat o iubire cum nu vei mai avea nicicând,
Dar tu n-ai spus nimic.
Ți-am jurat că te voi avea mereu în orice gând,
Dar tu n-ai spus nimic.
Am jurat că tu ești al meu crez, a mea mândrie,
Dar tu n-ai spus nimic.
Am jurat, aș fi știut că ești al meu dintr-o mie,
Dar tu n-ai spus nimic.
Am jurat să te ocrotesc de răni pe trup și suflet,
Dar tu n-ai spus nimic.
Am jurat să-ți oblojesc rănile de pe trup și suflet,
Dar tu n-ai spus nimic.
Am jurat să-ncerc să-ți pun soarele și luna-n palmă,
Dar tu n-ai spus nimic.
Am jurat să te feresc de-al vieții tumult, de a sa larmă,
Dar tu n-ai spus nimic.
Am jurat că viața ta e mai presus decât a mea,
C-așa au fost și sunt lucrurile de când lumea,
Dar tu n-ai spus nimic.
Și cum ai fi putut să spui, când ești atât de mic?!




sursa: http://adinagrigoruta.wordpress.com

Brau sarcina antiradiatii

Brau sarcina antiradiatii

Brau antiradiatii BRAU ANTIRADIATII SARCINA Tummy-Tube    

Pret: 219  Lei / buc

  • Protectie eficienta si discreta impotriva radiatiilor electromagnetice care vin din fata

  • Parte dorsala elastica pentru confort maxim

  • Tehnologie Swiss-Shield® patentata


  • Descriere produs
Conceput pentru a fi purtat sub imbracamintea obisnuita, TUMMY-TUBE are partea frontala alcatuita din tesatura Swiss Shield®, iar cea posterioara alcatuita dintr-un material elastic pentru un confort maxim in timpul purtarii. Prin urmare, acest produs nu trebuie sa lipseasca persoanelor insarcinate care petrec timp in fata unei surse de radiatii (cuptor cu microunde, laptop, etc) sau care obisnuiesc sa tina telefonul in zona burtii (in timpul utilizarii acestuia, in buzunar, etc).
Tehnologia Swiss Shield® oferă proprietati eficiente de ecranare împotriva radiatiilor electromagnetice la care suntem expusi zilnic. Acest material textil este special intrucat are in compozitie un fir metalic acoperit cu argint care este invizibil integrat in tesatura, formand o plasa foarte fina cu rol de protectie impotriva radiatiilor electromagnetice. Aceasta respinge practic radiatiile pentru a nu ajunge la corp, reducand astfel nivelul de expunere.
Deoarece diviziunea celulara copilului este mai intensa în primele 5-6 luni, va recomandam sa purtati TUMMY-TUBE inainte de conceptie si pe tot parcursul sarcinii dumneavoastra.


sursa: http://www.safesolution.ro/brau-antiradiatii-sarcina-tt/

Uleiul esential de tea tree

Sanatate si frumusete - Uleiul esential de tea tree

tea-treeUleiul esential de tea tree se extrage prin distilare din frunzele si ramurile plantei australiene Melaleuca Alternifolia. Se utilizeaza atat in vindecarea unor boli, cat si in tratarea unor probleme cosmetice.
Este un antiseptic eficient, are proprietati antibacteriene, antifungice si antiparazitare. In plus, poate fi folosit si de persoane cu pielea sensibila deoarece nu este toxic si nu produce iritatii. Cu toate acestea, uleiul esential de tea tree se dilueaza, de obicei, in proportie de 3-5%. Am scris “de obicei” pentru ca este unul dintre cele doua uleiuri esentiale care pot fi folosite si nediluate, direct pe piele. Cel de-al doilea este uleiul esential de lavanda.
Iata cateva intrebuintari ale acestui ulei minune:
Trateaza acneea. Aplica de doua ori pe zi cateva picaturi de ulei esential de tea tree pe zonele afectate sau amesteca 60 de picaturi cu lotiunea ta de curatare preferata. Daca simti ca iti iese un cos pe fata, maseaza cu grija o picatura de ulei esential de tea tree pe zona respectiva. Vei vedea ca inflamatia dispare dupa doua - trei aplicari.
Epilare: daca te epilezi folosind lama de ras, aplica cateva picaturi de ulei esential de tea tree pe lama inainte de epilare. In acest fel vei evita infectiile si iritatiile pielii. Dupa epilare (indiferent de metoda) foloseste un amestec de gel de aloe vera si cateva picaturi de ulei esential de tea tree pentru a calma pielea.
Curata matreata. Amesteca cateva picaturi de ulei esential de tea tree in samponul tau preferat si spala-te normal.
Masajul scalpului: daca vrei sa scapi de matreata, par uscat, par gras sau de mancarimea scalpului, maseaza-l folosind cateva picaturi de ulei esential de tea tree nediluat. Lasa-l sa actioneze si apoi spala-te normal.
Piele uscata: amesteca cateva picaturi de ulei esential de tea tree cu ulei de migdale sau ulei de samburi de  morcov si maseaza pielea.
Calmeaza pielea arsa de soare. Amesteca cateva picaturi de ulei esential de tea tree, cu vitamina E (ulei) si ulei natural de avocado sau migdale dulci. Aplica de cate ori e nevoie in zonele afectate. Daca folosesti acesta metoda la scurt timp dupa aparitia arsurilor solare, cresc sansele ca pielea sa nu faca basici si sa se cojeasca. Daca arsurile sunt severe in unele zone, aplica direct ulei esential de tea tree nediluat pentru o calmare instantanee a durerii.
Vindeca herpesul. Amesteca cateva picaturi de ulei esential de tea tree cu vitamina E (ulei) si aplica pe buze in zona afectata de doua ori pe zi. Ai grija sa nu lingi buzele.Ulei de tea tree
Curata aerul. Uleiul esential de tea tree impiedica raspandirea bacteriilor care se transmit pe calea aerului. Vaporizeaza 8-10 picaturi de ulei esential de tea tree in incapere folosind o lampa pentru aromaterapie. O alta varianta este sa diluezi 20 de picaturi de ulei esential de tea tree in 200 ml de apa si sa pulverizezi amestecul in aer folosind o sticla cu pulverizator. Prin aceste doua metode te asiguri ca aerul pe care il respiri este dezinfectat mai ales in timpul epidemiilor.
Ajuta respiratia. Uleiul esential de tea tree amestecat cu uleiuri esentiale de menta si eucalipt ajuta la deschiderea si relaxarea cailor respiratorii in timpul gripei, a racelii, a guturaiului sau in cazul infectiilor respiratorii. Poti amesteca cateva picaturi de ulei esential de tea tree cu apa fierbinte intr-un bol si sa inhalezi aburii (nu uita sa acoperi capul cu un prosop).
Calmeaza astmul. Aplica cateva picaturi de ulei esential de tea tree pe o carpa inmuiata in apa fierbinte si respira prin ea timp de cateva minute. Repeta zilnic pentru rezultate optime.
Calmeaza picioarele obosite. Amesteca 3-5 picaturi de ulei esential de tea tree intr-un lighean cu apa calduta si inmoaie-ti picioarele timp de 15-20 de minute. Pentru a obtine rezultate maxime, aplica ulterior o crema sau o lotiune care contine extract de tea tree.
Vindeca micozele unghiilor. Aplica zilnic ulei esential de tea tree pe unghie si in zonele invecinate timp de o saptamana.
Artrita: pentru a calma durerile articulatiilor dilueaza cateva picaturi de ulei esential de tea tree in uleiul tau natural preferat si maseaza zonele cu probleme de doua – trei ori pe zi.
Ajuta la improspatarea respiratiei. Daca ai o respiratie urat mirositoare, prepara-ti o apa de gura folosind ulei esential de tea tree. Dilueaza 3-5 picaturi intr-o lingurita de coniac. Toarna amestecul intr-un pahar cu apa si clateste apoi gura timp de minim 3 minute. Ai grija sa nu inghiti amestecul.
Dezinfecteaza eficient baia si bucataria. Fa-ti propriul spray antibacterian pentru bucatarie sau baie adaugand 60 de picaturi de ulei esential de tea tree in 500 ml de apa. Foloseste amestecul pentru a dezinfecta suprafetele acoperite cu gresie, faianta, sticla. Nu pulveriza pe suprafete din lemn deoarece acestea se pot decolora.
Inlatura guma de mestecat din par. Este o problema cu care se confrunta copiii zi de zi. Acum e simplu sa inlaturi urmele de guma de mestecat din par. Aplica ulei esential de tea tree si lasa-l sa actioneze minim 15 minute.
Dezinfecteaza zgarieturile, taieturile si ranile superficiale. Curata bine zona si aplica cateva picaturi de ulei esential de tea tree nediluat.
Muscaturi de insecte: aplica cateva picaturi de ulei esential de tea tree pe zona inflamata pentru a o dezinfecta si pentru a calma pielea. Repeta aplicarea la fiecare doua ore pentru a reduce mancarimea si inflamatia.
Vindeca laringita. Fa gargara de 3 ori pe zi cu apa in care ai amestecat 3-5 picaturi de ulei esential de tea tree. Ai grija sa nu inghiti amestecul.
Dezinfecteaza periuta de dinti. Aplica cateva picaturi de ulei esential de tea tree pe periuta de dinti de doua ori pe saptamana. In acest fel, te asiguri ca elimini bacteriile.tea tree
Acestea sunt doar cateva dintre modalitatile in care poate fi utilizat uleiului esential de tea tree. Dupa cum vezi, este un produs care nu ar trebui sa lipseasca din arsenalul tau cosmetic. Foloseste-l cu masura si bucura-te de micile miracole pe care le face pentru frumusetea si sanatatea ta. 
(sursa: http://frumusetedinnatura.blogspot.ro)

joi, 2 mai 2013

Biscuiti fragezi cu merisoare/alune/ciocolata

Biscuiti fragezi cu merisoare/alune/ciocolata

Ingrediente

  • (aprox 15 buc)
  • 175g de unt moale (eu am folosit unt cu 82%grasime, e mult mai ok)
  • 85g de zahăr (eu am folosit zahar brun)
  • 1 linguriţă de vanilie/rom/orice esenta
  • 225g de făină
  • 75g de alune nesărate şi prăjite
  • 75g de merişoare uscate 
  • sau orice alta combinatie de :fulgi/bucatele de ciocolata/fructe uscate taiate cuburi..etc..dupa plac
Pt mai multe fursece, mariti cantitatile..eu asa am facut a 2a oara clar!!!!!!!

 Mod de preparare

NU EXAGEREZ CAND VA SPUN CA E CEA MAI BUNA RETETA PT BISCUITI/FURSECURI FRAGEDE DE PANA ACUM..SI CAUT O RETETA DE COOKIESURI BUNE DE ANI DE ZILE..AM GASIT-OIN SF SI E RETETA PERFECTA!
 Se amestecă untul (moale, adica la temperatura camerei lasat cateva ore inainte) cu zahărul şi vanilia cu o lingură de lemn sau cu mana(eu prefer mana ca sa simt textura si sa pot  simti mai bine aluatul). Se adaugă făina, apoi alunele şi merişoarele. Amestecăm cu lingura la început după care frământăm cu mâna până se obţine un aluat.La inceput va fi sfăramicios şi iţi dă impresia că nu se va lega/strange dar la final va fi cum trebuie…deci nu nu va speriati :D.
. Aluatul se modelează ca un cilindru cu diametrul cam de 5cm.
Se înfăşoară în folie alimentară, apoi se dă la rece minm 1 oră.Bine înfăşurat,aluatul va ţine foarte bine la congelator până la 3 luni.
 Dăm drumul la cuptor. Scoatem aluatul şi tăiem felii groase de 1 cm.
 Se pun biscuiţii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 12-15 minute la foc potrivit. Se răcesc complet pe tavă. (NU ii lasati prea mult la cuptor, daca marginile se rumenesc usor e timpul sa ii luati.
Atentieeee: dispar fff repede:)).
Se păstrează foarte bine într-o cutie metalică…..sunt aşa de buni!insa nu cred ca rezista atat de mult pe farfurie incat sa ii pastrez intr-o cutie metalica. :)) cel putin la mine nu au rezistat!