sâmbătă, 17 martie 2012

Cheesecake american













E prima data cand fac varianta asta dar este absolut delicios!!!

Chesecake american cu fructe de padure


Ingrediente

  • 250 gr crema de branza;
  • 250 gr branza dulce proaspata de vaci;
  • 200 ml smantana dulce;
  • 1 vanilie;
  • 150 gr zahar brun;
  • 2 oua;
  • coaja rasa de lamaie;
  • o mana de fructe de padure
  • 150 gr biscuiti petit beurre;
  • 100 gr unt topit

Mod de preparare reteta Chesecake american cu fructe de padure

Se face blatul de biscuite din biscutii sfarmati si untul topit. Se pun in forma si se batatoreste. Se pun intr-un vas toate ingredientele (mai putin fructele) si se baga blenderul in ele. Este incredibil de usoara reteta. Dupa cateva minute de blenduit, pana totul arata ca o crema fina lichida, se aseaza peste blatul de biscuiti. Se introduce la cuptorul preincalzit la foc f mic (140-150 grade) timp de 50-60 de minute pana observam ca marginile tartei sunt aurii maro insa mijlocul este usor gelatinos. Atuni se opreste focul si se lasa la racit in cuptor cu usa eventual crapata ca sa evitam craparea tartei. Dupa racire, se pun deasupra fructele de padure (iarna am doar congelate si decongelate dupa) si se pudreaza cu zahar. Se baga la frigider pt cateva ore si se consuma rece. Este divin gustul!

Tipsuri

pt a nu crapa tarta in cuptor, daca aveti un cuptor care coace cam haotic, se introduce forma de tarta si intr-o tava cu apa putina pt a se coace/face a la bain marin , iar deasupra eventual se pune si o folie de aluminiu



vineri, 16 martie 2012

Salata de orez basmatti cu vita









Salata de orez basmatti cu vita

Ingrediente

  • orez basmatti: 125 gr
  • vita: 500 gr;
  • 1 ceapa;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 cana de supa (sau apa)
  • condimente (5 piperuri, sofran, sare, menta)
  • patrunjel

Mod de preparare reteta Salata de orez basmatii cu vita

Se caleste orezul cu o ceapa si o lingura de unt. se adauga apa (cam 3 cani) si se fierbe pana scade apa. Se scurge apa si se lasa la racit.

Se taie cubulete vita si se caleste usor in cealalta lingura de unt. Se adauga apoi 1 cana de supa si se lasa la foc mica sa scada usor pana e gata vita.

Se amesteca apoi vita cu orezul, se condimeanteaza (am folosit un amestec de 5 piperuri, curry, sofran si sare); la final am pus si 2 frunzulite de menta tocata. Deasupra am tocat paturnjel pt decor.

Eu l-am pus intai intr-un castronel si apoi l-am rasturnat pe un platou ca sa ii dau o forma. Sotul meu iubit a dorit si acritura alaturi asadar alegerea este a fiecaruia.



Hummus






Hummus

Preferatul meu in zilele de post! excelent!

Ingrediente

  • o conserva de naut fiert sau 250 de gr de naut fiert acasa de dvs dar o sa dureze o vesnicie pt ca fierbe ca si fasolea:))
  • 1 lingurita de pasta de tahini de casa (facut in cateva minute din susan prajit usor si ulei de masline)
  • 1 lingurita de ulei de masline;
  • 1 fir usturoi verde ( sau 2 catei de usturoi alb);
  • o felie de lamaie;
  • sare/piper/ardei rosu boia

Mod de preparare reteta Hummus

Se pun toate in blender si se paseaza 1 minut pana devin pasta!

Exceptional intr-o zi de post. Plin de vitamine, usor de facut si ff gustos!


joi, 1 martie 2012

Tort ' Martisor'















Ingrediente

Blat:
  • 5 oua
  • 5 lg de faina
  • 5 lg de zahar
  • 1 vf de sare;
Crema de cocos:
  • fulgi de cocos;
  • crema de branza (500 gr);
  • 200 ml frisca din smantana dulce;
  • 1 vanilie;
  • 200 gr zahar pudra
  • zeama de la o lamaie stoarsa;
Glazura:
  • 2 ciocolate albe;
  • 100 ml smantana dulce pt frisca;
Sirop:
  • zeama de la o lamaie;
  • 4 linguri de apa fierbinte;
  • o juma de baton de vanilie

Mod de preparare

Blatul:

SE freaca spuma albusurile. Se adauga zahjarul pana iesea ca o bezea. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga faina si se pune in forme de tort si se coace la foc mediu( 200 grade) 10-15 minute(depinde de cuptor)

Crema:
Se freaca crema de branza cu zaharul pudra. Se bate frisca lichida. Se adauga si aceasta la crema, se mai pune si vanilia si fulgii de cocos (cateva linguri bune).

Glazura se face la cateva ore dupa: se topeste la microunde 2 ciocolate albe (200gr) cu 100 ml de frisca lichida din smantana si se toarna pe tort.

Siropul: se amesteca tpate ingredientele pe foc mic si cand s-a topit zaharul se insiropeaza fiecare felie de tort, apoi se pune crema si tot asa.

Se orneaza cu coacaze rosii (in ton cu martisorul)