duminică, 15 ianuarie 2012

Tort de mere
















Tort de mere


Ingrediente

  • mere: cate incap intr- tava rotunda de 26 cm (>1kg)
  • zahar: 5 linguri;
  • faina: 5 linguri;
  • oua: 5;
  • vanilie;
  • scortisoara;
  • unt: 100gr;
  • dulceata (de nuci);
  • pt ornat: frisca batuta si sos caramel

Mod de preparare reteta Tort de mere

Se scobesc merele si se pun in tava rotunda. Se stropesc cu zahar (o lg), cu scortisoara. Se dau la cutpr pana se caramelizeaza si se inmoaie (max 15 min). Se face blatul: din albusurile batute spume cu zaharul amestecate la final cu galbensurile, vanilia si untul topit..in acest amestec incorporandu-se faina. Se scoate tava cu mere. In fiecare mar am pus cate o lingura de dulceata (cate o nuca verde) (daca au lasat prea multa zeama merele, se scurge si se pastreaza)si se toarna aluatul printre mere. Se da la cuptrt iar inca 10-15 min pana se face (testul scobitorii). Se scoate, se raceste nitel apoi se rastoarna invers pe platou. Pt cine prefera, se insiropeaa usor cu zeama care a ramas de la mere. La final am ornat cu frisca batuta din smantana dulce si cu sos de caramel.

F usor de facut si ff bun!



joi, 12 ianuarie 2012















Tort caramel Snikers

Ingrediente

Pt blat:
  • biscuiti petit beurre 140 gr;
  • unt - 100 gr;
  • o manuta de migdale/alune sfarmate
Pt umplutura:
  • crema branza mascarpone: 500 gr;
  • vanile/esenta: 1;
  • zahar farin: 6 linguri (sau dupa gustul fiecaruia)
  • frisca lichida din smantana: 200 ml;
  • ciocolata dark: 2 buc (200gr)
  • lapte: cateva linguri pt diluat ciocolata
  • pt sosul caramel: 200 gr zahar brun, 180 ml smantaa pt frisca lichida nebatuta, 70 de gr unt; 1 esenta rom si/sau vanilie
Pt decor:
  • pt decor : mana de alune/migdale sfarmate

Mod de preparare

  • Preparam blatul din biscuitii sfarmati, alunele si 100 de grame unt topit la microunde . Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant.( *se auresc usor marginile formei, asa ne dam seama ca e gata ) si il scoatem si il lasam la racit.

Batem frisca lichida pana devine tare (cu un plic de intaritor daca e necesar).Batem crema de branza cu zaharul pana acesta se topeste si adaugam zaharul vanilat si frisca batuta. Topim ciocolata impreuna cu cateva linguri de lapte. Se pune o parte crema de branza, apoi o parte ciocolata topita, apoi iar o parte acest amestec, apoi iar ciocolata la final, peste blatul de biscuiti racit si se da la frigider pana se intareste nitel.

Se pregateste sosul caramel:

intr-o tigaie (de teflon), se pune la topit untul cu zaharul brun..si se amesteca continuu..cand incepe sa se lichefieze se adauga si smantana pt frisca..se amesteca contnuu si se lasa sa fiarba cc 3,4 minute. Se scoate si se transfera intr-un vas si se lasa la racit...acesta intre timp se va mai ingrosa. .apoi racit sosul se foloseste sau se pastreaza la borcan bine inchis.

Tortul nostru se scoate dupa cateva ore si se toarna sosul caramel si deasupra alunele sfarmate.

Este extrem de bun!




Cheesecake "Bounty"







Cheesecake "Bounty"

Pt pasionatii de cocos: cu dedicatie!! Pozele sunt extrem de naspa..ca am dus tortul la tara la bunicamea si nu am prea putut sa ii fac poze acolo..insa revin data viitoare cu alta reteta si cu poze mai bune,pt ca am de gand sa il refac!!!!!!!!!!!!!

Ingrediente

Pt blat:
  • biscuiti petit beurre 140 gr;
  • unt - 100 gr;
Pt umplutura:
  • crema branza: 500 gr;
  • zahar vanilat: 1 plic;
  • zahar farin: 6 linguri;
  • cocos fulgi : 75 gr;
  • frisca lichida: 200 ml;
  • ciocolata dark: 2 buc (200gr)
  • lapte: cateva linguri pt diluat ciocolata
Pt decor:
  • pt decor eu am flosit pt prima data o nuca de cocos: am razuit-o proaspat

Mod de preparare

  • Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde . Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant. *se auresc usor marginile formei, asa ne dam seama ca e gata ) si il scoatem si il laam la racit.

Batem frisca lichida pana devine tare (cu un plic de intaritor daca e necesar).Batem crema de branza cu zaharul pana acesta se topeste si adaugam zaharul vanilat si frisca batuta. La final incorporam si fulgii de cocos. Topim ciocolata impreuna cu cateva linguri de lapte. Se pune o parte crema de branza, apoi o parte ciocolata topita, apoi iar o parte acest amestec, apoi iar ciocolata la final, peste blatul de biscuiti racit si se da la frigider pana se intareste nitel. Se scoate dupa cateva ore si se orneaza cu fulgi de cocos proaspeti razuiti de la o nuca de cocos.

Este extrem de bun pt cei ce iubesc nuca de cocos.